Värderingsövningar på Knutsgård. I samarbete med Växjö kommuns ledarskapsutbildning har vi haft 25 ungdomar som testat på olika värderings - och samarbetsövningar.
 

Ny termin med nya utmaningar! Tjejer Emellans verksamhet kommer att byggas på med fler öppna mötesplatser. Vårt mål är att det ska finnas bra aktiviteter -för tjejer av tjejer med de stora livsfrågorna i fokus!
Några av dagens verksamheter: mötesplats på Arabygården, Fagarbäcksfritidsgård, Lammhultsfritidsgård och Teleborgscentrum.


Första planeringsresan med Kärngrupperna gick till Malmö. Vi var 26 st från fyra olika fritidsgårdar i Växjö, som under två dagar skulle diskutera och planera bla förhållningssätt, aktiviteter och testa våra egna gränser på Utmaningarnas hus.

Arabygården öppen 21 mars kl:19:00-23:00.
Kom och snacka, fika, dansa, pyssla eller bara va.

Nu har höstterminen startat, och verksamheten börjar också komma igång på fritidsgårdarna. Unkan i Lammhult har haft 1:a kärngruppsmötet för terminen, Fagra kommer att ha möte nästa vecka. 
Planeringsdagar är den 12-13 septemeber, då åker vi till Ramoa - Ramkvilla outdoor activ. 

Tjejfestivalen på höstlovet var mycket uppskattad, det var ca 120 tjejer som deltog under dagen. I alla rum fanns det något att göra ex, återbruk, t-shirt tryck, crazy looms, manikyr, make up, cup cakes och förenings presentation från RFSU och Ungdomsjouren Animo. En härlig dag, som avslutades med gemensam middag.

loading...

Tjejfestivalen 2014 var på onsdagen på höstlovet. Under eftermiddagen och kvällen var det ca 120 tjejer. Festivalen erbjöd cupcakes, t-shirts tryck, manikyr, make up, crazy looms, pärlor, foams, dagen avslutades med att vi åt tacos tillsammans.
 

Ett härligt gäng från Tjejer Emellan åkte den 12-13 på planeringsdagar till Ramkvilla, Ramoa - äventyrscenter mitt i småland. Ett dygn med samarbetsövningar,
diskussioner, badtunna, fotbollsgolf och human taca taca.
Vi ser fram emot en spännade höst. 

Julpartaj

Fredag den 12 dec blir det paketlek, god mat och roliga lekar - allt som hör julen till. Öppet kl:19-23 på Arabygården.

Välkommen!

Nu har det varit sportlov, och vi har haft vår efterlängtade planeringsdag. För kärngrupperna, verksamhetsledarna och ungdomsarbetarna.

Mätta och fulla av energi, började vi med eftermiddagens första gruppövning, skrytrunda:

– Vad är vi bäst på? man är alltid välkommen, planering, fixa fika, gemenskap, göra oss hörda och sedda, arbeta med demokrati och delaktighet, skratta, ha roligt, samarbete, låta nya vara med, aktiviteter för tjejer på deras villkor, vara bra förebilder, nätverkande, sammanhållning  – systerskap – familjekänsla

– Vad är vi stolta över? att man får vara delaktig, respekten, lyssna på varandra, fjällresan till Östersund, politiska ungdomsdebatten inför valet 2014, ledarskapsutbildningen, spridningen av metoden till gårdarna, kärngrupperna, feriejobben, planeringsdagar, positiva förändringar, engagemanget från alla, demokrati arbete i verkligheten, resan till Malmö.

Dagens workshop handlade om fördomar, den hölls av Iman Hussein. Hon är en av våra eldsjälar och nyckelpersoner i Tjejer Emellan. Hon pratade om vad är fördomar och varför har vi fördomar.


 

Tjejer Emellan fredag 21 mars
Kom och snacka, fika, spela spel, dansa, pyssla eller bara va!
Från 13 år och uppåt.

loading...

2008 kom intiativet till Tjejer Emellan från unga tjejers uttalande önskemål om en riktad verksamhet just för tonårstjejer. På olika arenor som hos skolsköterskor, fritidsgården, mötesplatser och i olika föreningar har tjejer uttryckt sitt missnöje och frågat efter en verksamhet som passar dem.

De uttryckte " Varför får vi aldrig något, varför finns det inget för oss? För killar finns det massor av aktiviteter, vi vill också göra sådant vi är intresserade av". Ett annat problem som tjejerna tog upp var att de inte tilläts gå till en verksamhet där det fanns killar, och många av tjejerna attraheras inte heller av den ordinarie fritidsgårdsverksamheten och är inte heller medlemmar i någon förening.

2009 beviljade Arvsfonden projektet Tjejer Emellan, och tre år framåt.

Målgruppen är flickor i åldern 13 - 20 år.

 

Under påsklovet åkte ett gäng tjejer til Malmö, första stoppet var Emporia shoppingcentrum och där efter åkte vi in till Trianglen och spenderade eftermiddagen på Tjejmässan i Ungdomenshus. 

Fredagen på Arabygården, målades det henna, bakades morotskaka och vi avslutade med charader.

 

Nu i sommar, har vi ledarskapsutbildning för 10 tjejer och 3 tjejer som ska ha aktiviter vecka 25,26 och 27. Ha en skön sommar, ses i augusti!