• Tjejer Emellan

Höstlovsaktiviteter 2018
Berätta din historia, med att göra en egen film
Var: Panncentralen -Tjejer Emellan
När: 29-31 oktober
Tid:kl.10.00-16.00
För vem: alla tjejer 12 år och uppåt
Tillsammans med regissören och dokumentärfilmaren Malin Andersson lär du dig hur man regissera och producera sin egna film.
Anmälan görs till din fritidsgård, eller Lotta Roswall Larsson - Tjejer Emellan
ann-charlottelotta.rosvalllarsson@vaxjo.se
Begränsant antal platser! vi bjuder på lunch och fika

Blodsystrar 
Var: Palladium - Folkets Bio
När: 31 oktober
Tid: kl.18.00
För vem: Alla
Blodsystrar är en nära, visuell långfilmsdokumentär om systerrelationen och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna, tvillingsystrarna från Rosengård i Malmö. Dom är förebilder och fulla av GIRLPOWER. Samtal eftervisningen med medverkande i filmen.
Fri entré


Filmberättelser, gör en egen kortfilm
Var: Panncentralen - Tjejer Emellan
När: 1 november
tid: kl.10.00-16.00
För vem: tjejer i åldern 10-12 år
Tillsammans med Regissören och dokumentärfilmaren Malin Andersson, får du göra en film på en dag. 
Anmälan görs till Lotta Roswall Larsson - Tjejer Emellan
ann-charlottelotta.rosvalllarsson@vaxjo.se
Begränsat antal platser! Vi bjuder på lunch och fikaLife is good
Var: Cross fit Linné Systratorpsvägen
När: 31 oktober
Tid: kl.14.00-20.00
För vem: alla tjejer 13 år och uppåt.

Nu blandar vi vilt!
Zumba, kangoojump och crossfit.I pass på ca 30 min, dusch, som återhämtning vi bjuder på något att äta. Dagen avslutas på Palladium med filmen Blodsystrar ( se ovan).
Anmälan görs på din fritidsgård, eller till Lotta Roswall Larsson -Tjejer Emellan
ann-charlottelotta.rosvalllarsson@vaxjo.se
 

 

Tack till alla som har bidragit till att vi har kunnat genomföra många aktiviteter och bidragit till en lärorik och rolig sommar.  Vi har bla  varit på 3dagars , haft aktiviteter varje dag i åtta veckor och sommaren avslutades med ett filmläger. 
Vi ses vecka 44 när det är höstlov

Aktivt sommarlov i 9 veckor 
Nu är vi inne på vår 3:e lov vecka,, och vi har det supernice.
Många tjejer som är med på våra dagliga aktviteter. Några som vi har gjort är, minigolf, kajak, bad, bakning, VM-fest i Linnéparken och mycket mer.
Vi kör vecka 28- 33, håll utkik på vår FB och instagram för programmet.
 

Tjejer Emellan läger 18-20 juni

Den här sommaren kickar vi igång sommaren med ett läger till Gullbranna, som ligger vid havet melan Laholm och Hamstad.Det går att anmäla sig till detta på din fritidsgård eller på Panncentralen. För åldern 12-15 år Lägret är måndag 18/6 till onsdag 20/6, vi bor i stugor och på vandrahemmet. Det är 10 minuter till stranden och havet. Vi kommer att göra många aktiviteter som vollyboll, bada, diskutera m.m. 

Erbjuder en positiv och uppskattad verksamhet för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och intergration. Målgruppen är tjejer i åldern 13 -20 år.

Vi utgår från den demokratiska tanke, där alla får vara med och bestämma, där alla kan få känna sig delaktiga, och ha en röst.
Vi arbetar med att stärka tjejerna utifrån en metod där tjejerna får "ett eget rum" - för samtal, diskussion, stöd, peppning och utveckling. Det finns en tid i livet då detta kan behövas för att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.

Vad gör vi?
Öppenverksamhet,grupper,feriejobb, utflykter, resor, föreläsningar och lovverksamhet.

Tjejer Emellan samverkar med Noaks Ark - Röda Korset, Föreningen RISK, Araby Park Arena, Kvinnor Emellan, Svenska kyrkan, Fritidsgårdarna, skolhälsovården,fältsekreterare, polisens ungdomsgrupp och Växjö kommun.


 

Tjejer Emellan och Lotta Roswall Larsson fick den 4 juni stipendium från Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige. För arbetet och engagemanget för att hjälpa unga tjejer att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.

Prison Island 14 mars