• Tjejer Emellan

Tack till alla som har bidragit till att vi har kunnat genomföra många aktiviteter och bidragit till en lärorik och rolig sommar.  Vi har bla  varit på 3dagars , haft aktiviteter varje dag i åtta veckor och sommaren avslutades med ett filmläger. 
 

Aktivt sommarlov i 9 veckor 
Nu är vi inne på vår 3:e lov vecka,, och vi har det supernice.
Många tjejer som är med på våra dagliga aktviteter. Några som vi har gjort är, minigolf, kajak, bad, bakning, VM-fest i Linnéparken och mycket mer.
Vi kör vecka 28- 33, håll utkik på vår FB och instagram för programmet.
 

Tjejer Emellan läger 18-20 juni

Den här sommaren kickar vi igång sommaren med ett läger till Gullbranna, som ligger vid havet melan Laholm och Hamstad.Det går att anmäla sig till detta på din fritidsgård eller på Panncentralen. För åldern 12-15 år Lägret är måndag 18/6 till onsdag 20/6, vi bor i stugor och på vandrahemmet. Det är 10 minuter till stranden och havet. Vi kommer att göra många aktiviteter som vollyboll, bada, diskutera m.m. 

Erbjuder en positiv och uppskattad verksamhet för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och intergration. Målgruppen är tjejer i åldern 13 -20 år.

Vi utgår från den demokratiska tanke, där alla får vara med och bestämma, där alla kan få känna sig delaktiga, och ha en röst.
Vi arbetar med att stärka tjejerna utifrån en metod där tjejerna får "ett eget rum" - för samtal, diskussion, stöd, peppning och utveckling. Det finns en tid i livet då detta kan behövas för att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.

Vad gör vi?
Öppenverksamhet,grupper,feriejobb, utflykter, resor, föreläsningar och lovverksamhet.

Tjejer Emellan samverkar med Noaks Ark - Röda Korset, Föreningen RISK, Araby Park Arena, Kvinnor Emellan, Svenska kyrkan, Fritidsgårdarna, skolhälsovården,fältsekreterare, polisens ungdomsgrupp och Växjö kommun.


 

Tjejer Emellan och Lotta Roswall Larsson fick den 4 juni stipendium från Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige. För arbetet och engagemanget för att hjälpa unga tjejer att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.

Prison Island 14 mars