-Äntligen ny termin!
Fredagar jämna veckor har vi öppet
kl.18.00-22.00.
För dig i åk 7 och uppåt!
Välkommen!

Tjejer Emellan är en verksamhet som riktar sig till tjejer. Vi erbjuder en mötesplats för tjejer på deras villkor. Verksamheten präglas av demokrati, tillhörighet, trygghet, delaktighet och mångfald. 
Syftet är att ge tjejerna verktyg att bygga nätverk mellan olika föreningar, organisationer, myndigheter, kulturer  och åldrar. Vi arbetar med identitetsskapande för att öka jämställdheten och ge en känsla av sammanhang.
Att vara med kostar ingenting.
Verksamheten planeras tillsammans med kärngruppen. Det är en grupp av tjejer som fungerar som referensgrupp samt är navet i den öppna verksamheten. De kvinnor som är ledare, representera olika organisationer, och har olika kulturella bakgrunder och nätverk. Dessa ledare är viktiga för att få stor mångfald och trygghet som möjligt.
Tjejer Emellan - för tjejer med tjejer och de stora livsfrågorna i fokus
 

Vi ser framemot ett härligt år, och ett stort 10 års kalas i oktober.
Vårens inspirationsresa gick till Halmstad. Där besökte vi Zonen, en mötesplats i Andersberg. En dag med verksamhetsutbyte och samarbetsövningar. Andra dagen startade med en god frukost och besök på Kultruhuset 035. Efter en god lunch, avslutade vi med 5 kamp på Prison Island. Fina dagar och härliga möten. 

Planering av sommarlovet är i full gång. 
Även i år ska det bli ett läger för tjejer, den här gången åker vi till Skuggebo.
 

2018 har statens lovpengar till de prioriterade områdena påverkat verksamheten mycket. Tjejer Emellan har kunnat anställa tjejer under loven, som tidigare haft feriejobb genom Växjölöftet sommar. Verksamheten har haft mycket varierande aktiviteter med några unika tillfällen, som ex läger till västkusten och filmkollo.
Sommarlovet startade med ett tredagars läger. Vi var 34 st som åkte till Gullbranna gården på västkusten. Under dessa dagar, var det mycket prat, spel, bad och skratt. Tjejerna som var med kom från Växjö kommun.
Under sommaren 2018 har 6 tjejer haft feriejobb i samverkan med Växjölöftet sommar. Varje dag under 10 lovveckor höll tjejerna aktiviteter för barn och ungdomar. Aktiviteterna var välbesökta och omtyckta.
Under sista sommarlovsveckan arrangerade vi ett kortfilmskollo. Där ex tjejer fick berätta sin egen historia. Att det jag säger betyder något. Hur deras film fungerar gränsöverskridande och hur möten uppstår och nätverk bildas. Filmerna som producerades i somras, har visats på Kulturnatten 2019.
 
Detta året var vi tillbaka som deltagare i Vårruset. Det var IFK Växjö som sponsrade oss med 30 startplatser. Alla platserna gick åt. Efter loppet hade vi picknic i Strandbjörket.
 
På höstlovet arrangerade vi en dag med, prova-på-aktiviteter, som Kangoojump, crossfit och film.  Vi erbjöd ett filmkollo, där sju tjejer lärde sig filmning, ljussättning och, ex hur man arbetar med greenscreen. Tack till alla som har bidragit till att vi har kunnat genomföra många aktiviteter och bidragit till en lärorik och rolig sommar.  Vi har bla  varit på 3 dagars , haft aktiviteter varje dag i åtta veckor och sommaren avslutades med ett filmläger. 

Aktivt sommarlov i 9 veckor 
Nu är vi inne på vår 3:e lov vecka,, och vi har det supernice.
Många tjejer som är med på våra dagliga aktviteter. Några som vi har gjort är, minigolf, kajak, bad, bakning, VM-fest i Linnéparken och mycket mer.
Vi kör vecka 28- 33, håll utkik på vår FB och instagram för programmet.
 

Tjejer Emellan läger 18-20 juni

Den här sommaren kickar vi igång sommaren med ett läger till Gullbranna, som ligger vid havet melan Laholm och Hamstad.Det går att anmäla sig till detta på din fritidsgård eller på Panncentralen. För åldern 12-15 år Lägret är måndag 18/6 till onsdag 20/6, vi bor i stugor och på vandrahemmet. Det är 10 minuter till stranden och havet. Vi kommer att göra många aktiviteter som vollyboll, bada, diskutera m.m. 

Erbjuder en positiv och uppskattad verksamhet för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och intergration. Målgruppen är tjejer i åldern 13 -20 år.

Vi utgår från den demokratiska tanke, där alla får vara med och bestämma, där alla kan få känna sig delaktiga, och ha en röst.
Vi arbetar med att stärka tjejerna utifrån en metod där tjejerna får "ett eget rum" - för samtal, diskussion, stöd, peppning och utveckling. Det finns en tid i livet då detta kan behövas för att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.

Vad gör vi?
Öppenverksamhet,grupper,feriejobb, utflykter, resor, föreläsningar och lovverksamhet.

Tjejer Emellan samverkar med Noaks Ark - Röda Korset, Föreningen RISK, Araby Park Arena, Kvinnor Emellan, Svenska kyrkan, Fritidsgårdarna, skolhälsovården,fältsekreterare, polisens ungdomsgrupp och Växjö kommun.


 

Tjejer Emellan och Lotta Roswall Larsson fick den 4 juni stipendium från Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige. För arbetet och engagemanget för att hjälpa unga tjejer att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.

Prison Island 14 mars